• Laptopverbod op vluchten van Europa naar VS niet van tafel

Laptopverbod op vluchten van Europa naar VS niet van tafel

Clock Geplaatst op donderdag 1 juni 2017

Het laptopverbod op vluchten van Europa naar de Verenigde Staten ligt nog steeds op de tafel en zal worden ingevoerd als de Amerikaanse minister van Homeland Security dat nodig acht. Dat is de uitkomst van overleg tussen de EU en VS, zo meldt het Amerikaanse ministerie van Homeland Security.

Voorlopig zal er echter geen verbod voor elektronica in de handbagage worden ingevoerd, zoals wel het geval is voor vluchten vanaf internationale vliegvelden in Egypte, Jordanië, Koeweit, Marokko, Qatar, Turkije, Verenigde Arabische Emiraten en Saoedi-Arabië. De VS en EU zijn het erover eens dat de lat voor luchtvaartveiligheid door een aantal zichtbare en onzichtbare verbeteringen moet worden verhoogd. Daarnaast noemden beide partijen het belang van communicatie en samenwerking.

Als laatste kwam ook het laptopverbod aan bod. “De veelbesproken uitbreiding van het verbod op grote elektronische apparaten in de cabine op vluchten naar de Verenigde Staten is vandaag niet aangekondigd. De minister heeft duidelijk gemaakt dat een uitbreiding nog steeds op tafel ligt”, aldus een verklaring van het ministerie van Homeland Security. De Amerikaanse minister Kelly benadrukte dat hij alle noodzakelijke maatregelen zal invoeren om commerciële vluchten naar de Verenigde Staten te beveiligen, waaronder het verbod op elektronische apparatuur in de handbagage als het dreigingsniveau dit rechtvaardigt.

Bron: Security.nl

Arrow leftTerug naar overzicht
Cross icon