• Onderzoek: Nederland moet meer in cybersecurity investeren

Onderzoek: Nederland moet meer in cybersecurity investeren

Clock Geplaatst op donderdag 18 mei 2017
Nederland moet meer in cybersecurity investeren, zo stellen onderzoekers van het Amerikaanse Potomac Institute for Policy Studies in de Cyber Readiness Index (CRI) die deze week tijdens de One Conferentie 2017 in Den Haag zal worden gepresenteerd.

De CRI is gemaakt in opdracht van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). Uit het rapport blijkt dat Nederland op de goede weg is bij het verder versterken van de digitale veiligheid, maar dat er meer (financiële) middelen moeten worden uitgetrokken om bij te blijven op het gebied van cybersecurity. Verder zien de onderzoekers het als een aandachtspunt dat centrale besturing ontbreekt. Ook mag de informatiedeling vanuit de private sector meer worden gestimuleerd.

Nederland doet het wel goed op het gebied van onderzoek en innovatie. Het budget dat beschikbaar is, wordt effectief en efficiënt ingezet. “Uit het rapport blijkt duidelijk dat Nederland een mooie prestatie heeft neergezet door met bescheiden middelen stevige resultaten te boeken in het digitaal veilig houden van Nederland”, Patricia Zorko, Directeur Cybersecurity van de NCTV over het rapport. “Het rapport benadrukt ook hoe belangrijk goede samenwerking tussen overheid en bedrijven is om digitale veiligheid op orde te houden. De grootschalige ransomware-campagne die wereldwijd plaatsvond benadrukt dat belang eens te meer.”

(bron: Security.nl)

Arrow leftTerug naar overzicht
Cross icon