• NCSC: Geringe impact WannaCry-ransomware in Nederland

NCSC: Geringe impact WannaCry-ransomware in Nederland

Clock Geplaatst op vrijdag 19 mei 2017

De WannaCry-ransomware die een week geleden met verspreiden begon heeft een geringe impact in Nederland gehad, zo laat het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) van het ministerie van Veiligheid en Justitie weten. Momenteel zijn er geen aanwijzingen dat de WannaCry-ransomware infecties heeft veroorzaakt bij Nederlandse organisaties uit de vitale sectoren en de overheid.

et NCSC ziet wel dat er nieuwe varianten van de ransomware worden ontwikkeld die gebruik maken van dezelfde kwetsbaarheid. “Op dit moment schatten wij de impact van deze nieuwe varianten echter in als gering. Enerzijds vanwege de maatregelen die zijn genomen naar aanleiding van ons advies om de kwetsbaarheid te updaten, anderzijds vanwege de geringe impact die WannaCry tot nu toe in Nederland heeft gehad”, aldus de organisatie. Volgens de WannaCry-tracker zijn op dit moment 300.000 unieke ip-adressen wereldwijd met de ransomware besmet. Inmiddels hebben de makers ruim 47 bitcoin ontvangen, wat met de huidige koers 82.000 euro is.

Arrow leftTerug naar overzicht
Cross icon