• VS overweegt laptopverbod voor meer luchthavens

VS overweegt laptopverbod voor meer luchthavens

Clock Geplaatst op maandag 10 april 2017

De Amerikaanse overheid overweegt om meer luchthavens op de zwarte lijst te zetten waarvandaan het niet is toegestaan om op vluchten naar de Verenigde Staten laptops, tablets en andere grote elektronica in de handbagage mee te nemen. Eerder werd een dergelijk verbod al voor internationale luchthavens in Egypte, Jordanië, Koeweit, Marokko, Qatar, Turkije, Verenigde Arabische Emiraten en Saoedi-Arabië ingevoerd.

Een maatregel die door de Britse overheid werd overgenomen. De Amerikaanse minister van Homeland Security John Kelly liet gisteren tijdens een hoorzitting van een senaatscommissie weten dat het aantal vliegvelden in de nabije toekomst mogelijk zal worden uitgebreid. Volgens de minister is de maatregel noodzakelijk vanwege terrorisme en is er sprake van een echte dreiging. Terroristen zouden namelijk bommen in elektronica zoals laptops kunnen verstoppen, aldus de autoriteiten. Verder zijn op 14 Amerikaanse luchthavens strengere controles aangekondigd, zo meldt CNN.

(born: Security.nl)

Arrow leftTerug naar overzicht
Cross icon