• Vliegtuig bij verkeerde gate: luchthaven Reykjavik ontruimd

Vliegtuig bij verkeerde gate: luchthaven Reykjavik ontruimd

Clock Geplaatst op donderdag 30 maart 2017

De IJslandse luchthaven Keflavik is ontruimd omdat een vliegtuig uit Groenland na de landing naar de verkeerde gate is gestuurd. Passagiers van dat toestel konden daardoor zonder extra controle in het luchthavengebouw in Reykjavik komen. De autoriteiten benadrukken dat de situatie niet gevaarlijk is.

De veiligheidscheck in de Groenlandse hoofdstad Nuuk voldoet volgens de IJslandse luchtvaartautoriteiten niet aan de internationale eisen. Normaal worden Groenlanders daarom nog extra gecontroleerd, maar door de fout konden ze gewoon het vliegveld op lopen, zonder de extra controle. Het protocol schrijft dan voor dat iedereen op het vliegveld gecontroleerd moet worden volgens de internationale eisen, ook de mensen die al op Keflavík waren gecontroleerd.

De fout zorgt voor flink wat vertragingen op de vluchten van en naar IJsland. Vanuit Nederland zou een vliegtuig van de budgetmaatschappij Wow Air vanavond nog naar Keflavík gaan. Die vlucht heeft volgens Schiphol bijna vier uur vertraging opgelopen. Hoeveel mensen zijn getroffen is niet bekend.

(bron: nos.nl)

Arrow leftTerug naar overzicht
Cross icon