• Groeiende aandacht voor cybersecurity door luchtvaarttransportsector leidt tot $3.9 mld aan investeringen in 2018

Groeiende aandacht voor cybersecurity door luchtvaarttransportsector leidt tot $3.9 mld aan investeringen in 2018

Clock Geplaatst op woensdag 5 december 2018

Hoewel cybersecurity hoog op de agenda staat voor CISOs (Chief Information Security Officers) binnen de luchtvaartsector, blijft de snelle verbetering en implementatie van concrete cyber preventie en management initiatieven een uitdaging, zo blijkt uit het “2018 Air Transport Cybersecurity Insights” rapport van SITA van 28 november jongstleden.

Uit dit rapport volgt dat 89% van de CISOs van luchtvaartmaatschappijen een groot programma rondom cybersecurity op de planning van de komende 3 jaar heeft staan, waar dit vorig jaar nog 71% was. Voor vliegvelden is dit percentage nog hoger, namelijk 95%. Bedrijfscontinuïteit, via de bescherming van operationele systemen en processen, blijft de prioriteit van 57% van de vliegveld – en luchtvaartmaatschappijen. Als een gevolg van deze groeiende focus groeien de investeringen in cybersecurity jaar-op-jaar en bedragen zij anno 2018 $3.9 mld.

Het onderzoek laat daarnaast zien dat men zich goed bewust is van het feit dat er grotere stappen moeten worden gezet in het implementeren van proactieve cybersecurity maatregelen. Hoewel luchtvaarmaatschappijen en vliegvelden investeren in het bouwen van een solide security fundament, blijft het aantal cyberdreigingen blijft ieder jaar exponentieel groeien, evenals de finesse van deze dreigingen. Gegeven de complexiteit en de verwevenheid van de luchtvaarttransportindustrie, moeten er veel sneller proactieve verdedigingen worden opgezet.

Vandaag de dag bestaan de meeste cybersecurity uitgaven binnen de luchtvaart uit: werknemer-awareness en training (76%), bereiken van naleving van wet – en regelgeving (73%), en Identiteit en Access Management (63%). Er zijn echter andere cybersecurity onderwerpen die de komende jaren meer aandacht zullen behoeven. Hieronder vallen bijvoorbeeld proactieve netwerk monitoring en bescherming, en weerstand tegen interne bedreigingen (zoals datalekken). Daarnaast blijkt uit het rapport dat er meer kan worden gedaan om bewustzijn van het belang van cybersecurity te vergroten. De grootste barrière voor veel organisaties (78%) vormt een gebrek aan middelen. Een andere significante uitdaging die managers tegenkomen is het aannemen en behouden van gespecialiseerd en deskundig personeel (47%) en de capaciteit voor training (56%).

Bron: https://www.adsadvance.co.uk/focus-on-air-transport-cybersecurity-drives-investment-to-3-9bn-in-2018.html

Arrow leftTerug naar overzicht
Cross icon