• CYSSEC officieel live!

CYSSEC officieel live!

Clock Geplaatst op woensdag 7 december 2016

02 December 2016 – Afgelopen woensdag 30 november is CYSSEC officieel gelanceerd! Tijdens de kick-off hebben Schiphol Group en Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid gezamenlijk het belang, het nut en de noodzaak van publiek-private samenwerking benadrukt binnen het kader cyber security.

Het Schiphol Ecosysteem bestaat uit een mengeling van zowel publieke als private partijen, en in praktijk wordt er momenteel al op vele fronten samengewerkt. CYSSEC, een acroniem voor Cyber Synergie Schiphol EcoSysteem, is een gezamenlijk initiatief van Schiphol Group en Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid dat gaat bijdragen aan het cyber veilig maken van Schiphol.

In de toenemende digitalisering en de daarmee gepaard gaande onderlinge interconnectiviteit is cybersecurity een onderwerp waar in alle ICT oplossingen rekening gehouden moet worden. Waar er tot voor kort vooral in systeemgrenzen gedacht werd, noopt het huidige delen van informatie ons ertoe verder te kijken dan enkel die grenzen. Immers een kwaadwillende zal hier geen rekening mee houden. CYSSEC heeft als doel alle partijen in en om Schiphol, zowel publiek als privaat, al dan niet gerelateerd aan de primaire processen, te ondersteunen bij het versterken van de cyber weerbaarheid. Hierbij zal de keten centraal staan, niet het individu. Middels het credo ‘follow the data’ zullen alle relevante datastromen in kaart worden gebracht en bepaald worden in welke mate deze nu beschermd zijn en of dit voldoende is, nu en in de toekomst. Bepaald geen sinecure in een ecosysteem dat bestaat uit 400+ organisaties en circa 65.000 werknemers! Uw hulp als organisatie binnen het ecosysteem is dan ook hard nodig.

Wilt u meer weten over CYSSEC neem dan een kijkje op de pagina ‘Over CYSSEC’. Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties neem dan contact op met cyssec@schiphol.nl en wij zullen zo spoedig contact met u opnemen.

Arrow leftTerug naar overzicht
Cross icon