• Groot datalek bij verhuurmakelaar Nederwoon

Groot datalek bij verhuurmakelaar Nederwoon

Clock Geplaatst op vrijdag 24 mei 2019

Verhuurmakelaar NederWoon heeft te maken gehad met een groot datalek. Dat heeft het bedrijf aan zijn klanten laten weten in een e-mail. Een hacker heeft ingebroken op de website en klantgegevens buitgemaakt. Het bedrijf heeft aangifte gedaan.

Het gaat om gegevens van klanten die zich van 2017 tot 2019 bij de site hebben aangemeld als woningzoeker. De hacker had toegang tot hun naam, adres, contactgegevens en geüploade documenten zoals identiteitsbewijzen waar ook het BSN-nummer op staat.

De hacker gebruikt de gegevens voor phishing. Daarbij wordt uit naam van NederWoon geprobeerd klanten hun financiële gegevens te ontfutselen.

Hoeveel klanten precies zijn getroffen, wordt niet duidelijk uit de mail. NederWoon heeft acht vestigingen door heel Nederland en regelt de verhuur van 25.000 woningen

Bron: https://nos.nl/artikel/2286053-groot-datalek-bij-verhuurmakelaar-nederwoon.html

Wil jij weten wat voor maatregelen jij kunt nemen om je persoonlijke gegevens te beschermen? Bijvoorbeeld door de kopie ID app te gebruiken om de kans op identiteitsdrfraude te verkleinen? Kijk dan eens bij de volgende nuttige links.

 

Arrow leftTerug naar overzicht
Cross icon